Bylinky sypané MIX 4x20g
Detailní popis produktu
Sedmikráska květ
Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně.
Příprava odvaru (platí pro plody, semena, kořeny a kůry):
Jedna čajová lžička se vsype do 1/4 litru studené vody, přivede se k varu a nechá se krátce povařit. V zakryté nádobě se nechá 15 minut odstát a scedí se. Odvar se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně.
Lípa květ celý
Příprava nálevu (platí pro listy, květy a natě):
Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně.
Příprava odvaru (platí pro plody, semena, kořeny a kůry):
Jedna čajová lžička se vsype do 1/4 litru studené vody, přivede se k varu a nechá se krátce povařit. V zakryté nádobě se nechá 15 minut odstát a scedí se. Odvar se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně.
Smetanka list
Příprava nálevu (platí pro listy, květy a natě):
Jedna až dvě čajové lžičky se přelijí 1/4 litrem vroucí vody, nechají se v zakryté nádobě 15 minut odstát a scedí se. Nálev se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně.
Příprava odvaru (platí pro plody, semena, kořeny a kůry):
Jedna čajová lžička se vsype do 1/4 litru studené vody, přivede se k varu a nechá se krátce povařit. V zakryté nádobě se nechá 15 minut odstát a scedí se. Odvar se připravuje vždy čerstvý. Pije se 1 - 2 x denně.
Ostružiník křovitý list
Ostružník křovitý neboli ostružník obecný (latinsky Rubus fruticosus) je ceněný zejména pro své chuťově výtečné plody – ostružiny. Není tudíž divu, že je možné na tento trnitý keř s dlouhými plazivými nebo poléhavými výhony narazit nejenom při okrajích lesů, ale rovněž je s oblibou vysazován do zahrad (i když zde převládá spíše beztrnná forma). Poněkud stranou zájmu jsou naopak řapíkaté lichozpeřené listy rostliny, které si však pozornost také zaslouží.
Právě z ostružinového listí je možné připravit lahodný mírně nasládlý a zároveň osvěžující nálev. Pro své delikátní vlastnosti se často přidává také do různých čajových směsí, dobře se kombinuje s bylinkami i ovocem.
V plodech i v listech ostružníku se nachází vitamin C. Kromě toho obsahuje rostlina celou řadu dalších účinných látek, jsou to například třísloviny, flavonoidy, slizy, pektin, inosit, karotenoidy a organické kyseliny
Nálev - čaj - 2 čajové lžičky zalijte 1/4 l vroucí vody, přikryjte a nechte 15 minut louhovat, poté přeceďte. Užívá se 3x denně. V případě průjmu se popíjí několikrát denně mezi jídly.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.