GUATEMALA HUEHUETENANGO

231 Kč 875 Kč 448 Kč od 231 Kč
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Způsob mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Guatemala Huehuetenango

  • Farma / zpracovatelský závod: Huehuetenango
  • Zpracování: Plně promyté / washed
  • Odrůda: Caturra / Catuai / Bourbon
  • Sklizeň: 2021/2022
  • Nadm. výška: 1400 - 2000 m
  • Cupping score: 85
  • Vůně: komplexní, ostrá a sladká, ovoce, čokoláda
  • Chuť: sušené broskve, mandle, čokoláda
  • Pražená káva zrnková 100% Arabica

Detailní informace

Detailní popis produktu

                                                       

O OBLASTI PĚSTOVÁNÍ

Káva pěstována v oblasti Huehuetenango Highland se odlišuje od typického guatemalského chuťového profilu. Hueguetenango Highland je jedna ze tří vulkanických oblastí v Guatemale, které je uznávána asociací Anacafé.

 

Guatemala káva

Hory Cuchumatanes, které definují topografii Huehuetenango, mají vápencovou půdu s relativně vysokým pH. Coffea arabica může růst v široké řadě kyselých půd od kyselých (pH4) až po neutrální (pH7). To je částečně vysvětleno rozpustností dusíku, jedné z nejdůležitějších makronutrientů kávy, která je nejlépe rozpustná v půdách s pH od 4 do 8. Kyselost půdy určuje rozpustnost živin. Musí zůstat dostatečně dlouho rozpustné, aby mohly cestovat až ke kořenům rostlin. To zároveň ovlivňuje rozklad minerální horniny na prvky, které rostliny mohou využívat.

Káva rostoucí v Huehuetenango je pěstována v nejvyšší nadmořské výšce v zemi. Káva zde může růst až v nadmořské výšce 2000 metrů bez poškození mrazem, a to díky teplým větrům, které přichází z mexických plání. Kávová sklizeň probíhá od ledna do dubna. Pěstované odrůdy v této oblasti jsou Caturra, Catuai a Bourbon. Huehuetenango regionální výběr Tato regionální směs byla vyprodukována různými drobnými zemědělci v oblasti Huehuetenango v severní Guatemale.

 

Zrnková káva z Guatemaly

Místní producenti obvykle vlastní několik hektarů pro pěstování kávy a zpracovávají kávu pomocí mokré metody na vlastní půdě. Káva je sušena na malých postelích. Zpracovatelské závody jsou v tomto regionu velmi neobvyklé. Po zpracování kávy se producenti snaží najít nejlepší prodejní cenu za své zrna. Náš partner původu Unex má přijímací stanici a svoji laboratoř kvality v Huehuetenangu. Dělají maximum pro to, aby se dostali k producentům a nabídli jim lepší ceny než zprostředkovatelé, kteří cestují po celé zemi a nakupují kávu za nízké ceny.

Spoléháme se na tým společnosti Unex, který vybere nejlepší kávu z regionu pro nás. Získávají vzorky od mnoha výrobců v celém regionu a vyhodnocují jejich kvalitu. V závislosti na této kvalitě se dohodnou na ceně s výrobcem. V závislosti na profilu a nabídnutém objemu může káva přejít do kategorie mikrolot, regionální výběr Huehuetenango nebo speciální regionální výběr Sierra Morena. Tato regionální směs Huehuetenango je jemná, se sladkými ovocnými tóny a mírnou kyselostí. Snadno pomůže doplnit směs, nebo vás přesvědčí jako jednodruhové espresso vyváženou sladkostí a kulatým tělem. SHB (strictly hard beans). Za SHB zrna jsou považována zrna špičkové kvality, která jsou pěstována v nadmořské výšce okolo 1500 metrů nad mořem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: