Honeybush BIO
Detailní popis produktu
Země původu: Jižní Afrika
Složení: větvičky a listy Honeybushe, čaj, nečaj
Chuť čaje: Honeybush BIO dává nálev červenohnědé barvy. V čaji se zřetelně prokreslují stopy sladce medového honeybushe, kterým nádherně sekundují chutě jablek a mandlí. Celková kompozice vyznívá karamelově s lehkým, občerstvujícím dotekem ovoce.
Původ čaje: Honeybush, pochází z lístků a větviček keře Cyclopia intermedia. Tato rostlina nebývá vyšší než 1,5 metru, vyskytuje se pouze v Jihoafrické republice, přesněji v provinciích Western a Eastern Cape. Je tomu tak z důvodu, že tato rostlina je velice citlivá na ovzduší, půdu i vodu. Divoce rostoucí keře mají dlouhé větvičky s lístky připomínajícími jehličky. Během sklizně k nim musí sběrači vyšplhat do skal. Větve odsekávají a přepravují do zpracovatelských závodů. V nich jsou nařezány na malé kousky, které je potřeba fermentovat, to obvykle znamená nahrnout na hromady, přikrýt je plachtami a nechat několik hodin přirozeně kvasit. Výsledkem je voňavý honeybush s krásnou mahagonovou barvou. Stačí ho usušit na slunci. Honeybush je bohatý na antioxidanty, dopřávají si ho lidé s touhou po zklidnění, po hlubokém spánku i osoby trpící dýchacími potížemi a sníženou obranyschopností.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.