KALABASA z tykve
Detailní popis produktu
Může být zdobena rytím nebo barvenými ornamenty. Vzhledem k tomu, že se jedná o ruční práci je každá kalabasa originální a má neopakovatelný vzor. Nádoby z tykviček na pití Maté dodávají na nevšední atmosféře, ale samozřejmě jsou oblíbené i pro své vlastnosti - nepálí do ruky, neprosakuje, snadná na výrobu.
Objem: 150-200 ml
Jak používat přírodní kalabasu
Kalabasa je vydlabaný plod tykve. Protože jde o čistě přírodní materiál, neošetřený konzervanty, je potřeba věnovat této tradiční nádobě určené k popíjení Yerba Maté trochu pozornosti a péče. Odmění se dlouhou životností a nevšedními zážitky.
Před prvním použitím proveďte curado
Tenhle „iniciační rituál“ rozhodně nevynechejte. Díky němu zbavíte kalabasu zbytků dužiny a připravíte ji tak, aby dodávala vašemu nápoji žádoucí chuť.
1. Naplňte kalabasu do 2/3 listy Yerba Maté (můžete použít suché, nebo už luhované) a zalijte je horkou vodou.
2. Nechejte kalabasu 12-24 hodin stát.
3. Vyjměte obsah kalabasy, vypláchněte ji vlažnou vodou a vnitřní stěny oškrábejte lžičkou. Nádobu tak zbavíte zbytků dužiny.
4. Vypláchněte kalabasu znovu vlažnou vodou.
5. Když je tykev důkladně vyčištěna, vložte do ní suché Yerba Maté, zalijte ho vařicí vodou a nechejte 24 hodin uležet.
6. Obsah kalabasy vylijte, vypláchněte ji vlažnou vodou a nechejte nádobu důkladně usušit.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.