Nicaragua San Juan del Rio Coco Bio Fairtrade

1 180 Kč 1 180 Kč 1 180 Kč 1 180 Kč 1 180 Kč 286 Kč 286 Kč 286 Kč 286 Kč 286 Kč 681 Kč 681 Kč 681 Kč 681 Kč 681 Kč 144 Kč 144 Kč 144 Kč 144 Kč 144 Kč od 144 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Způsob mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
KATEGORIE:
 
KÁVA POCHÁZÍ:
z Nicaraguy, region Madriz, město San Juan del Rio Coco
 
FAIRTRADOVÍ PĚSTITELÉ:
sdružení Unión de Cooperativas Agropecuarias San Juan del Rio Coco (UCA SJRC)
KÁVU PRAŽÍME:
tmavě, vhodné pro přípravu espressa
 
ODRŮDY:
Bourbon, Catuai, Caturra, Maragogype, zpracovány promytou metodou
 
CHARAKTERISTIKA:
lískový oříšek, karamel, čokoláda a jablko

JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT

0400_EA_FB_pripravy na web-ESPRESSO_S

Nicaraguu pražíme tmavě pro přípravu pákového espressa. Abychom ze zrn dostali to nejlepší, je třeba dodržet při přípravě určité zásady. K přípravě použijeme 7–9 gramů mleté kávy, délka extrakce (čas, za který proteče voda přes espresso páku) by měl být mezi 25 a 33 sekundami a objem výsledného nápoje cca 30 ml.

Pokud se stane, že je káva nakyslá, namelte zrna jemněji (prodlouží se doba extrakce). V případě přílišné hořkosti naopak zvyšte hrubost mletí (čas extrakce se zkrátí).

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

PĚSTITELÉ A PŮVOD

Nikaragua je nejen zemí jezer a vulkánů, ale také skvělé kávy. V rámci UCA SJRC se od roku 1993 sdružuje 8 družstev z regionu, která zastupuje více než 370 drobných pěstitelů. 

Vznik sdružení byl iniciován ke zvýšení kontroly kvality kávy místních pěstitelů a napomohl k vyjednání lepších cen. Region i sdružení jsou pojmenovány po zdejší řece Rio Coco, která je zdrojem hlavního elementu potřebného k přežití – vody. 

Nicaragua_fairtradovi pestitele_fair-bio

Pěstování a sběr

Kávu pěstují v nadmořské výšce 900 - 1300 m a kávové třešně jsou na farmách sbírány ručně. Vzhledem k tomu, že většina pěstitelů obhospodařuje pozemek relativně malý – o velikosti 2,8 hektaru – zastanou práce rodinní příslušníci. Pomoc navíc se najímá až během vrcholící sklizně. 

Po sběru přichází na řadu promývání, třídění, zbavování dužniny a fermentování kávových třešní. Následně se znovu vytřídí. Region se vyznačuje vysokou vlhkostí vzduchu, proto pěstitelé využívají zařízení pro finální sušení a kontrolu kvality ve městě San Juan del Rio Coco.

 Nicaragua_promyte zpracovani_fair-bio Nicaragua_pestovani kavy_fair-bio

 

Zdroj: https://www.sucafina.com/emea/offerings/san-juan-del-rio-coco-shg-ep-fw-fto 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: