Kenya Zahabu 100g

115 Kč 115 Kč 115 Kč 115 Kč 115 Kč 259 Kč 259 Kč 259 Kč 259 Kč 259 Kč 919 Kč 919 Kč 919 Kč 919 Kč 919 Kč od 115 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Způsob mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Jedna z nejkvalitnějších arabik získává svoji sílu ve vysokých nadmořských výškách. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ivurori (Embu County) Kenya Zahabu AB+

Káva s označením Kenya Zahabu AB+ pochází z produkce podniku Ivurori a patří mezi tzv. mikroloty. Jedná se o výběrovou kávu, u níž je kladen důraz na kvalitu, nikoli kvantitu. Pěstitelé produkují velmi omezené množství takové kávy, obvykle se jedná jen o pár pytlů. Mikrolotová káva se pěstuje ve vybrané oblasti a v určité nadmořské výšce, kde jsou nejoptimálnější podmínky pro její růst a zrání. Farmáři jí věnují zvláštní péči a zpracovávají ji zcela odděleně od ostatní produkce farmy, aby si káva zachovala své jedinečné vlastnosti. Cílem je nabídnout výjimečnou kávu určenou odrůdou, přírodními vlastnostmi krajiny, v níž byla káva vypěstována a metodou zpracování s vysokou eliminací defektů. Tato speciální káva nalézá také své speciální kupce, kteří jsou ochotni připlatit za její vysokou kvalitu. Keňská káva je považována za jednu z nejlepších káv. Vyniká bohatou chutí, výrazným aroma a vyšší aciditou, která je pro keňskou kávu typická. Kenya Zahabu AB+ je vyváženou harmonickou kávou se silným tělem s tóny mléčné čokolády a cukrové třtiny a jemným nádechem čerstvých jahod. Je skvělou volbou především pro přípravu espressa.  

Podnik Ivurori

Výrobní podnik Ivurori je součástí malého družstva Kiangagwe Farmers Cooperative Society působícího v distriktu Embu ve Východní provincii. V nejbližším okolí má družstvo ještě další dva podniky Njeruri a Mururiri. Celkově společnost sdružuje na 2500 aktivních členů, kteří dohromady obhospodařují 250 ha půdy.  

Na každého člena tedy v průměru připadá 0,1 ha určeného k pěstování kávy. Obvykle ale mívají farmáři daleko větší pozemky, na nichž pěstují kromě k

kávy i další kulturní plodiny a chovají hospodářská zvířata. Zpracování kávy v Ivurori probíhá tradiční keňskou metodou. Pěstitelé svážejí svou úrodu kávovníkových třešní do centrálního pracovatelského závodu, kde je z třešní nejprve odstraněna slupka a část dužiny, a poté se po dobu 24 hodin fermentují v betonových nádržích. Následně jsou zrna vyplavována proudem vody do mycích kanálů, v nichž se oddělují lehčí nezralá zrna plouvoucí na hladině od zralých hutných zrn klesajících ke dnu. Poté se zrna rozloží na vyvýšené speciální stoly a nechají se zhruba 3 týdny sušit na slunci. Na noc a v horkých obdobích se zrna zakrývají, aby sušení probíhalo šetrně a rovnoměrně a zrna byla chráněna před nežádoucí vlhkostí. Po vysušení, roztřídění a konečné kontrole jsou zrna připravena k prodeji. Prodej kávy v Keni probíhá na pravidelných týdenních aukcích v hlavním městě Nairobi. Tento systém podporuje konkurenci a zvyšuje tlak na kvalitu kávy. Kávovníkové plantáže v distriktu Embu se rozprostírají především na nižších svazích východní strany masivu Moutn Kenya v nadmořské výšce od 1250 do 1800 m. Stejně jako jinde v Keni, je i zde sopečná půda bohatá na dusík, která je pro pěstování kávovníků ideální.

Země: Keňa Sklizeň: 2021

Chuťový profil: harmonické souznění jahod a cukrové třiny vytváři příjemně kulaté tělo s tóny mléčné čokolády

Region/oblast: distrikt Runyenjes, Embu county Nadmořská výška: 1650m

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 6.2.2022
Výborná káva, jemná chuť. Doporučuji ????